Inspelning från webinar: ”Minska din utbildningsbudget med nya utbildningsmetoder”

Du kan nu se inspelningen från mitt webinar den 5 september. Lär dig mer om olika former av lärande ”just-in-time”. Se hur verktygen för Rapid eLearning, skärminspelning och eInstruktioner nu blivit enklare och effektivare. Hör mer om hur du kan spara stora summor på att använda dessa former av lärande.

Om Johan Skoglöf
Johan har lång erfarenhet av (e)lärande och kompetensförsörjning. De senaste åren har Johan drivit större projekt på bl.a. Ericsson, SAAB, Toyota m.fl. Med 20 år i branschen har Johan ett brett register, han har bl.a. drivit projekt inom systematisk kompetenshantering, lärportaler, rapid eLearning, större eLearning projekt, upphandling av leverantörer och system m.m. Han har bland annat varit VD i DSU AB, Mandator Interactive och Cell ITS. Johan grundade LearnTech 2002 och har drivit 50-talet projekt.

2 Responses to Inspelning från webinar: ”Minska din utbildningsbudget med nya utbildningsmetoder”

 1. Hej Johan,
  Mycket intressant presentation! Ett problem som jag och min organisation sitter i är faktum: Hur konverterar man ett 30-tal kurser till att bli tex 50/50 klassrum/digitalt samtidigt som man hela tiden måste HÅLLA samma kurser – och då i klassrum?!? Ett moment 22 på sätt och vis för vi får inte möjlighet att omfördela resurserna. Det är ju klassrumsledarna som är de som måste arbeta fram det nya slimmade materialet.
  Vilket fall, tack för att du lade ut presentationen och jag kommer att följa upp din kurs under hösten.
  Hälsningar
  Henrik

  • Hej Henrik,
   Ja, det är ett dilemma..experterna är nästa alltid de som har minst tid. Jag har varit med om lite olika lösningar. Vid nyutveckling av kursmaterial kan man se till att dokumentera det som skall sägas till varje bild i antecklingsfältet. Det möjliggör för någon annan eller en studio att tala in ljudet. En annan möjlighet är att hyra någon som spelar in experten. En kursdag är sällan mer än 2-3 timmar rent tal. Jag har varit med om exempel där man hängt en mikrofon på experten när han pratar. Det blir dock en hel del redigerande av ljud efteråt. Sen kan man också börja i liten skala…experten talar in en lektion i veckan…med tiden frigörs då mer och mer tid. Vanligtvis behöver man också se över kursamterialet…som bör var mycket mer fokuserat på enstaka ämnen och fria från text på bildern etc. Men som sagt, nånstans måste man börja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: